PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En Güzel Zeytinyağlı Tarifleri


Deniz Demir
05 Ekim 2020, 14:02
Herkese merhaba. Doğma büyüme Muğla'lıyım. En güzel zeytinyağlı yemeklerimizi sizinle paylaşmaya geldim. Egeli olmasanız da çok seveceğinizden eminim. Burada zeytinyağı fiyatları ([Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]) oldukça uygun olduğundan dolayı her yemeğe zeytinyağı koyuyoruz, ayrıca oldukça da lezzetli. Size verdiğim tarifleri evde denemenizi öneririm umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun :)


Deniz Börülcesi Salatası

2 demet deniz börülcesi
3 diş sarımsak
Yeterince zeytinyağı
Limon
Tuz

Deniz börülcelerini bol suda bekletip yıkayın. Tencerede kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra börülceleri köklerinden tutup kılcıklarını tek tek sıyırın. Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı,sarımsak, limon ve tuz ile hazırladığınız sosu dökerek karıştırın. İsteğe bağlı olarak yoğurt ile de servis edilebilir. Afiyet olsun.


Yumurtalı Sarmaşık ve Rezene Kavurması

1'er demet sarmaşık ve rezene otu
1 adet soğan
2 Adet yumurta
zeytinyağı ([Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir])
Tuz
Karabiber

Sarmaşıklar ve rezeneler yıkanır, sap kısımları kesilir.
Taze kısımları elle kırılır. (bıçakla kesilince acı oluyor)
Zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur, ardından sarmaşıklar ve rezeneler eklenir.
Çok az su ekleyip kısık ateşte ot yumuşayana kadar pişirilir.
Suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberi eklenir.
Bu aşamadan sonra üzerine yumurta kırılabilir, sarımsaklı yoğurt eklenebilir ya da sade de yenebilir.

Not: Kuru soğan yerine taze soğanın ya da pırasanın yeşil kısımları da eklenebilir"Acı ot" olarak da bilinen sarmaşığın kendinden acı bir tadı olduğunu da belirtmek gerekirPişirirken mümkünse metal kaşık değdirmeyin (acılığı daha da artırıyor), tahta kaşıkla ya da sallayarak karıştırın. Tuzunu mutlaka ot piştikten sonra ekleyin, baştan konursa acı olur.

KahKaha
05 Ekim 2020, 14:04
Deniz Demir, çok güzel bir paylaşım oldu. Konuyu takibe almayı düşünüyorum:kopkop

KıRıK
05 Ekim 2020, 17:18
Bayılırım Zeytin Yağlılara. :)