PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 29 Şubat 2024-Günün Yemeği


Aykut
29 Şubat 2024, 08:27
Her gün akşam yemeği için ne pişireceğim, yarın ne yemek yapsam diye düşünenler ve farklı alternatifler arayanlar için harika bir günün menüsü var karşınızda. Sevdiklerinizle bir sofra etrafında toplanıp keyfiniz bol, ağzınızın tadı yerinde olsun diye çorbasından ana yemeğine, salatasından tatlısına sizi mutfağa koşturacak tarifler bunlar.

Bu günün menüsünü bir kenara not etmeyi, her "Bugün ne pişirsem?" diye uzun uzun düşünmeye başladığınızda değerlendirmeyi, en özel akşam yemekleri için bile bu nefis yemek tariflerinden oluşan menüyü kullanabileceğinizi unutmayın deriz.

Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyetler olsun.:)

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]

Tel şehriyeli yoğurt çorbası tarifi


Malzemeler:

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1,5 litre sıcak su
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı (Sosu için)
1 tatlı kaşığı nane (Sosu için)

Yoğurdun nefis tadı ve kazandırdığı kıvam, tel şehriyelerin ona eşlik etmesiyle tam da mevsime yakışır nefis bir çorbaya dönüşüyor.

Nasıl Yapılır?

Bir tencerede yumurta, yoğurt ve unu karıştırıp içine azar azar, karıştırarak kaynar suyu ilave edin ve kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca içine şehriyeleri de ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir sos tavasında zeytinyağı ve naneyi kızdırıp bu sosu da çorbaya ilave edin ve karıştırın. Ellerinize sağlık.

Tavuklu pırasa graten tarifi

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet tavuk göğsü
3 adet pırasa
1 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Beşamel sos için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tutam muskat cevizi rendesi
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (Üzeri için)

Mevsimin en lezzetli isimlerinden pırasayı tavukla bir araya getiriyor, üzerinden beşamel sosu da eksik etmiyoruz. Onlar birlikte öyle lezzetli oluyorlar ki ilk fırsatta denemelisiniz.

Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü küp küp, pırasaları da ince halkalar şeklinde doğrayın, havucu rendeleyin. Bir tavayı ısıtıp içine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyince içine tavukları ekleyip kavurun. Tavuklar suyunu salıp çekince üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip sotelemeye devam edin. Pırasaları da ekleyip kavurun. Pırasalar yumuşayınca içine baharatları ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritip içine unu ekleyin, kokusu çıkana dek kavurduktan sonra üzerine azar azar sütü ekleyip sürekli çırparak kıvam almasını sağlayın. Kıvam alan sosunuza baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Bir fırın kabını hafifçe yağlayıp tavuklu-pırasalı karışımı kaba aktarın, üzerine beşamel sosu yayıp önceden 170 derecede ısıtmaya başladığınız fanlı fırında 10-15 dakika kontrollü pişirin. Ardından çıkarıp üzerine kaşar peynirlerini yayın ve tekrar fırına verip peynirler eriyip üzeri kızarana dek pişirin. Ellerinize sağlık.


Mor lahana salatası tarifi

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]

Malzemeler:

1/4 adet mor lahana (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 dal kıyılmış maydanoz
1/4 adet limonun suyu

Menünüzü mevsime uygun bir salatayla ferahlatmak isterseniz mor lahanaları hazırlayın, hızlıca nefis bir salata hazırlayalım.

Nasıl Yapılır?

Lahanaları ince ince doğrayıp bir kaseye alın, üzerine maydanozları ekleyin. Tuz, zeytinyağı ve limonu da ekleyip ellerinizle hafifçe ezerek karıştırın ve servis edin. Ellerinize sağlık.

İrmikli etimek tatlısı tarifi

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]

Malzemeler:

1 paket etimek
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı un
4 su bardağı süt

Toplam 6 malzemeyle kolayca bir tatlı yapıyoruz şimdi de. Anne elinden çıkmışçasına lezzetli, tam da böyle nefis bir menünün sonuna yakışacak kadar pratik ve şık.

Nasıl Yapılır?

Servis tabağına etimekleri dizip üzerine şekerle karıştırdığınız 1 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin ve kıvam alan muhallebiyi sıcakken etimeklerin üzerine dökün ve önce oda sıcaklığında, sonra da buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis edin. Ellerinize sağlık.

yesiM
29 Şubat 2024, 08:30
Menü hazırsa yapta yiyelim :kahkaha:

Aykut
29 Şubat 2024, 08:44
Menü hazırsa yapta yiyelim :kahkaha:

Malzemeleri al gel yapalım:)

yesiM
29 Şubat 2024, 08:54
Malzemeleri al gel yapalım:)

Ohoooo sendee :kahkaha: yapayım olucakdı o

Aykut
29 Şubat 2024, 08:55
Ohoooo sendee :kahkaha: yapayım olucakdı o

Bak öyle güzel yerim,hayran kalırsın:)