NoName
07 Mayıs 2024, 13:05
[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]
2-4 Kişilik
30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Rum Mezesi (Mercimek Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet soğan
1 tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Rum Mezesi (Mercimek Ezmesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Meze sevenler hemen kaydetsin eminim ki bayılacaksınız🤤 bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim🤫.
Mercimekleri 2 su bardağı su ile haşlıyoruz. Su eklemek gerekirse biraz ekleyebilirsiniz macun gibi olmalı.
Piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştırıp yarım saat kapağı kapalı şekil de dinlendiriyoruz.
Yarım saat sonunda mercimeği geniş bir kaseye alıp üzerine küçük küçük doğrayıp tereyağda kavurduğumuz soğanları ekliyoruz.
Ardından baharatlar,sarımsak,dereotu ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Servis tabağına alıp üzerine tereyağ,zeytinyağ ve pulbiber kızdırıp döküyoruz afiyet şeker olsun😋.
Rum Mezesi (Mercimek Ezmesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]
[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]
Kaynak : nefisyemektarifleri
2-4 Kişilik
30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Rum Mezesi (Mercimek Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet soğan
1 tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Rum Mezesi (Mercimek Ezmesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Meze sevenler hemen kaydetsin eminim ki bayılacaksınız🤤 bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim🤫.
Mercimekleri 2 su bardağı su ile haşlıyoruz. Su eklemek gerekirse biraz ekleyebilirsiniz macun gibi olmalı.
Piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştırıp yarım saat kapağı kapalı şekil de dinlendiriyoruz.
Yarım saat sonunda mercimeği geniş bir kaseye alıp üzerine küçük küçük doğrayıp tereyağda kavurduğumuz soğanları ekliyoruz.
Ardından baharatlar,sarımsak,dereotu ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Servis tabağına alıp üzerine tereyağ,zeytinyağ ve pulbiber kızdırıp döküyoruz afiyet şeker olsun😋.
Rum Mezesi (Mercimek Ezmesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]
[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] [Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir]
Kaynak : nefisyemektarifleri