PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elma Sirkesi


NoName
11 Haziran 2024, 10:14
Elma sirkesi, ezilmiş elmaların maya ve bakteri kullanılarak fermente edilmesiyle yapılır. Bu işlem, bazı çalışmalara göre, insülin duyarlılığı ve kan şekeri seviyeleri üzerinde yararlı etkileri olabilecek asetik asit adı verilen bir bileşik üretir. Örneğin, bir çalışma, insülin direnci olan kişiler yemekten önce 20 gram elma sirkesi içtiğinde, kan şekeri seviyelerindeki artışın %64 oranında azaldığını buldu. Ancak bu etki tip 2 diyabetli kişilerde görülmedi. Henüz çok fazla kanıt olmamasına rağmen, elma sirkesi yemeklerden sonra tokluk hissini artırabilir ve orta derecede kilo kaybına yardımcı olabilir. Temel bir elma sirkesi 1-2 yemek kaşığı ham veya filtresiz elma sirkesi, 240 ml soğuk su ve isteğe bağlı olarak 1-2 yemek kaşığı bal veya tercih edilen başka bir tatlandırıcıyı birleştirir.