PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 25 Mart 2022 Günün Yemeği


MaRia
25 Mart 2022, 06:15
Tas Kebabı
Mazemeler
● 800 gram kuşbaşı dana eti
● 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
● 2 yemek kaşığı tereyağı
● 1 adet orta boy kuru soğan
● 3 diş sarımsak
● 1 yemek kaşığı un
● 1 tatlı kaşığı tuz
● 2 adet orta boy patates
● 1 adet orta boy havuç
● 3 adet su bardaği sıcak su
● 4 tane cay kaşığı karabiber
Yapılışı


1.1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın.Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] ([Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir])

2.Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin.

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] ([Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir])

3[./B]Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın.

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] ([Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir])

[B]
4.Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin.

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] ([Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir])

5.Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] ([Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir])

6.Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Afiyetler olsun!

[Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir] ([Bağlantıları Yalnızca Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir])