Forumkolik.Net Sohbet Odaları Mobil Sohbet Odaları



fennomedia Sohbet Odaları Sohbet Odaları Sesli Sohbet Görüntülü

Sponsor Sunucu SohbetCok.NET

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Konu : Kenya'da vergi artışı protestolarına polis müdahalesi  
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2024, 05:15   #1
YENİ Kenya'da vergi artışı protestolarına polis müdahalesi

Kenya'da vergi artışı protestolarına polis müdahalesi

Kenya'da hükümetin vergi artışını içeren yasa tasarısına karşı çıkan binlerce kişi sokaklara döküldü. Polis, protestoculara göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti. Gösterilerde 2 kişi hayatını kaybetti.


- Kenya'da vergi artışı protestolarına polis müdahalesi
NAİROBİ - Kenya'da polis, vergi atışına karşı sokaklara dökülen protestoculara göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti.
Kenya'da hükümetin vergi artışını içeren yasa tasarısına yönelik protestolar devam ediyor. Başkent Nairobi başta olmak üzere ülkenin farklı şehirlerinde sokaklara dökülen binlerce kişi, milletvekillerinden önerilen vergi artışlarını reddetmesini ve Kenya Devlet Başkanı William Ruto'nun istifasını talep etti. Hoparlörlerden müzik çalan göstericiler, Kenya bayraklarını sallayıp "Ruto gitmeli" şeklinde sloganlar attı.
Polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve plastik mermi kullandı. Protestocuların girmesini engellemek için yasa tasarısının görüşüldüğü parlamento ve cumhurbaşkanlığı ofisinin bulunduğu Devlet Binası'nın çevresindeki yollar güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Göstericiler ve polis arasında çıkan arbede nedeniyle iş yerleri kepenk indirdi, trafikte aksaklıklar yaşandı.
Gösterilerde 2 kişi öldü
Protestolara neden olan yasa tasarısıyla ekonominin canlandırılması, ek 346,7 milyar Kenya Şilini vergi geliri elde edilmesi ve dış borcun hafifletilmesi planlanıyor.
Kenya hükümetinden 18 Haziran'da gerçekleştirilen ilk protestoların ardından yapılan açıklamada, halkın görüşleri dikkate alınarak yasa tasarısında değişiklikler yapıldığı duyurulmuştu. Ekmek için önerilen yüzde 16'lık katma değer vergisi (KDV), döviz işlemleri ve mali hizmetlere yönelik vergiler ve yüzde 2,5'lik motorlu taşıtlar vergisinden vazgeçildiği belirtilmişti.
Kenya'daki insan hakları örgütleri tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz hafta düzenlenen gösterilerde biri silahla, diğeri ise göz yaşartıcı gaz kapsülü ile yaralanan 2 kişi hayatını kaybetti.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel





RANCH SAUCE isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
artışı, kenyada, müdahalesi, polis, protestolarına, vergi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

(View-All Bu konuyu daha önce 0 kişi okudu. Liste Aşağıdadır
Görüntülenecek isim yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Bilgilendirme

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Bilgileri

Forum Sahibi: KIRIK

Forum Manager: SaRe

Graphic Designer: Müptela

İnfo@forumkolik.net

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 -
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:34.

FORUMKOLIK.NET ® © JRodix.Com Sunucularında Barınmaktadır.

Çekici Yalın Üretim kök hücreli saç ekimi Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat evden eve nakliyat iptv forum