Forumkolik.Net Sohbet Odaları Mobil Sohbet Odaları



fennomedia Sohbet Odaları Sohbet Odaları Sesli Sohbet Görüntülü

Sponsor Sunucu SohbetCok.NET

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Konu : Amphan siklonu koronavirüs salgınından daha büyük bir felaket  
Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2024, 14:54   #1
Standart Amphan siklonu koronavirüs salgınından daha büyük bir felaket

Amphan siklonu koronavirüs salgınından daha büyük bir felaket

Amphan siklonu koronavirüs salgınından daha büyük bir felaket

Hindistan ve Bangladeş'te 12 kişinin öldüğü, on binlerce evin yıkıldığı, milyonlarca kişinin yerinden edildiği Amphan Siklonu, toplumsal eşitsizlikleri de ön plana çıkarıyor.


Hindistan ve Bangladeş‘te Çarşamba gününden bu yana etkili olan ve son 15 yılın en şiddetli siklonu olarak adlandırılan Amphan Siklonu sebebiyle şu ana kadar en az 12 kişi öldü, binlerce ev ve yerleşim yeri büyük tahribat aldı.

Yetkililerin milyonlarca insanı siklon uyarısı öncesinde tahliye etmesinin birçok hayatı kurtardığı görülüyor ancak siklondan kaynaklanan ölümleri, yaralanmaları ve hasarların tam olarak tespit edilmesi günler alabilir.




Şiddetli yağış devam ediyor
Ülkedeki hali hazırda büyük tehdit oluşturan koronavirüs salgını ise çalışmaları çok daha zor bir hale getiriyor. Yetkililer bir yandan insanların güvenliğini sağlayıp bölgeden çıkarmaya çalışırken bir yandan da koronavirüs tedbirleri almaya çalışıyor.

Hindistan’daki en işlek hava alanlarından Netaji Subhas Chandra Bose Uluslararası Havalimanı sel altında kalarak büyük bir hasar aldı. Düşen enkazlar yolların çoğunu geçilmez hale getirdi ve şiddetli yağışlar bölgeye düşmeye devam ediyor.



Banarjee: Koronavirüsten daha büyük bir felaket
BBC’de yer alan habere göre Hindistan Batı Bengal eyaleti başkanı Mamata Banerjee, yaptığı açıklamada ülkeyi vuran siklonun koronavirüs salgınınından daha büyük bir felaket olduğunu söyledi.

Banarjee “Eyaletin güney kısının tamamı etkilendi. Şok içerisindeyiz. Zararı tespit etmemiz üç ile dört gün alacak. Siklon, elektrik dağıtımını sekteye uğrattı, birçok evi, köprüyü ve yapay dolguyu kırıp geçirdi” dedi.



Bangladeş’te barajlar ve kanallar çöktü
Bangladeş’teki bakımsız birkaç kanal ve baraj, Amphan Siklonu Çarşamba günü karaya çıkmadan önce çökmüş ve ülkenin bazı bölgelerinde büyük sellere sebep olmuştu. Snigdha Chakraborty Katolik Yardım Hizmetleri, ülkenin fırtına dalgalanmalarını 4,5 metreye kadar yükseldiğini ve ülke genelinde evleri su altında bıraktığını söyledi.

Ülkenin kıyı bölgelerinde toplam 12 bin 78 siklon barınak hazırlandı ve 2 milyondan fazla insan tahliye edildi. Yaklaşık 40 bin çiftlik hayvanı da tahliye edildi.

‘Sıcaklığın siklon oluşmasında etkili olduğunu düşünüyoruz’
Hindistan Tropikal Meteoroloji Enstitüsü‘nden Dr. Roxy Mathew Channel News Asia’ya verdiği demeçte “Birinci kategori siklondan beşinci kategori bir siklona, 18 saat gibi benzeri görülmemiş çok kısa bir sürede geçiş oldu. Bu, Bengal Körfezi’nin gördüğü en güçlü siklonlardan biri” dedi.

Aynı zamanda IPCC okyanuslar özel raporunun baş yazarı olan Mathew, “Verilerden, okyanus sıcaklığının bu yoğunlaşmanın önemli bir bileşeni olduğunu düşünüyoruz. Siklon oluşumundan önce sıcaklıkların çok yüksek olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.


Alıntı : yesilhaber.org





UçuRumu SevenLeRin KanatLaRı oLmaLı...

Tujh Mein Rab Dikhta Hai













KıRıK isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
amphan, bir, büyük, daha, felaket, koronavirüs, salgınından, siklonu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

(View-All Bu konuyu daha önce 0 kişi okudu. Liste Aşağıdadır
Görüntülenecek isim yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Bilgilendirme

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Bilgileri

Forum Sahibi: KIRIK

Forum Manager: SaRe

Graphic Designer: Müptela

İnfo@forumkolik.net

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 -
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:22.

FORUMKOLIK.NET ® © JRodix.Com Sunucularında Barınmaktadır.

Çekici Yalın Üretim kök hücreli saç ekimi Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat evden eve nakliyat iptv forum