Forumkolik.Net Sohbet Odaları Mobil Sohbet Odaları



fennomedia Sohbet Odaları Sohbet Odaları Sesli Sohbet Görüntülü

Sponsor Sunucu SohbetCok.NET

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Konu : Efendi erkeğin sahip olduğu paradigmalar  
Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2024, 10:04   #1
Standart Efendi erkeğin sahip olduğu paradigmalar

Efendi erkeğin sahip olduğu paradigmalar

Efendi erkeğin sahip olduğu paradigmalar
Paradigmalar hayat yolcuğunda yön bulmada kullandığımız yol haritalarıdır. Herkes bu yol haritalarını kullanır ve herkes kullandığı haritanın güncel ve doğru olduğunu kabul eder.

Paradigmalar sıklıkla bilinçsiz seviyede çalışır ancak tutum ve davranışlarımızın geniş bir kısmını belirler. Deneyimlediğimiz hayat için bir filtre görevi görür. Paradigmamıza uymayan veriler dışarıda bırakılır ve hiçbir zaman bilinç seviyemize ulaşmaz. Paradigmamıza uyan bilgiler büyütülür, desteklenir.

Paradigmalar, yol haritaları gibi, bizi yolculuğumuzda hızlandıran araçlar olabilir. Ne yazık ki eğer eski ve yanlışlarsa bizi yanlış yöne gönderirler veya eski mahallemizin etrafında döndürüp dururlar. Bu olduğunda bir yandan daha ve daha fazla hayal kırıklığına uğramışken, sıklıkla istenilen yeri bulmak için daha fazla deneriz. Hatta doğru olmayan ve eski paradigmaları takip eden bireyler yaptıklarının doğru olduğunu düşünebilirler. Bu sırada, bu bireyin çevresindekiler onun neden böyle davrandığını merak ediyordur.

Çoğu paradigma biz genç, toy ve görece olarak güçsüzken gelişir. Genelde çocuklukta olan olayların yanlış yorumlanmasına dayanır. Bilinçsiz olmalarının yanında, nadiren güncellenirler. Ne yazık ki bu paradigmalar %100 doğru olarak kabul edilir – öyle olmasalar bile.

Etkisiz efendi erkek paradigmaları
Efendi erkeklerin aktif paradigması şöyledir:

Eğer kusurlarımı saklayabilirsem ve diğerlerinin benim olmamı istediğini düşündüğüm kişi olursam o zaman sevileceğim, ihtiyaçlarım karşılanacak ve problemsiz bir hayat yaşayacağım.
Bu paradigmanın etkisiz olmasına rağmen, efendi erkekler sadece tek bir alternatif görürler: daha fazla denemek.

Efendi erkekler adı çıkmış bir şekilde yavaş öğrenicilerdir ve paradigmaları onları zorladığında bunu inanılmaz hızlı unuturlar. Onların eğilimi çalışmadığı sürekli ispatlanmış olan inanç sistemlerine tutunmaktır. Ancak onlara zorluk çıkaran bilinçsiz zihinlerine sapkınlık ölçüsünde gömülmüşlerdir. Efendi erkeğin farklı bir şeyler denemesi düşünmek zordur, yaptıkları şey işe yaramıyor olsa bile.

Karısı Heather ile cinsel problemler yaşayan Jason bu bölümün başında size tanıtılmıştı. Jason’un hayal kırıklığı etkisiz efendi erkek paradigmasının bir sonucudur. Jason ondan gerçekçi olmayan taleplerde bulunan kontrolcü, mükemmeliyetçi bir babaya ve kardeşlere sahipti. Babası bir şeyleri yapmanın tek bir yolunun olduğuna inanırdı – kendi yolu. Jason’un annesi duygusal olarak bağımlı bir kadındı. Anne muhtaç olduğunda çocukları da yumuşatır. Çocuklar bir şeye ihtiyaç duyduğunda, sıklıkla buna karşılık vermek için fazla duygusal stres taşıyordur.

Jason çocukluk deneyimleriyle başa çıkmak adına aşağıdaki paradigmaları öğrendi:
  1. Eğer her şeyi doğru şekilde yapmayı öğrenirse babasının onayını kazanmak ve eleştirilerinden kaçınmak inancı.
  2. Eğer annesinin muhtaçlığına karşı ilgili olursa, annesi o ihtiyaç duyunca onu yetiştirmek için müsait olabilecektir inancı.
  3. Eğer hiç problem çıkarmazsa sevileceği ve onaylanacağı inancı.
  4. Eğer hatalarını gizlerse kimsenin ona kızmayacağı inancı.
Çocukken Jason ne yaparsa yapsın babasının beklentilerini karşılayamayacağını anlamak konusunda toy ve güçsüzdü. Benzer şekilde annesine karşı ne kadar verici olursa annesi onu yetiştirmek için müsait olmayacaktı. Her şeyi doğru yapmanın gerçekten bir yolu olmadığını görememişti. Ve kusurlarını ya da hatalarını ne kadar iyi saklarsa saklasın insanların hala ona sinirli olabileceğini.

Çocukluk haritası onu istenilen yöne götürmede başarısız olmuş olsa da, görebileceği tek seçenek daha fazla aynı şeyi denemek şeklinde olmuştu. Paradigmasının yaptığı tek şey korku hissiyatından, değersizliğinden ve yetersizliğinden geçici bir dikkat dağılması yaratmaktı.

Yetişkinliğinde Jason, bu paradigmasını karısı ile olan ilişkisinde de uyguladı. Annesi gibi, karısı da sadece duygusal olarak muhtaç olduğunda ilgiliydi. Babası gibi, karısı da eleştiren ve kontrolcüydü. Çocukluk haritasını evliliğine de uyarlamıştı – her şeyi doğru yapmak, ilgili olmak, hatalarını gizlemek- Jason karısının onayını her zaman alabileceği, her zaman cinsel olarak onun için müsait olabileceği ve ona hiç kızmayacağı illüzyonunu yaşıyordu. Bu hatalı paradigması ne yaparsa yapsın, karısının ona hala kızgın, eleştiren ve müsait olmama durumunu görememesine ve belki de ona zaten bu şekilde ihtiyaç duyuyor olmasına neden oluyordu. Paradigması çocukluğunda olduğu gibi yetişkinliğinde de etkisiz olduğunda Jason daha fazla denemekten başka bir yol göremiyordu.

Farklı bir şeyler yapmak
Seinfeld dizisi benim tüm zamanlardaki favori bölümüm George karakterinin hayatını değiştirmeye karar vermesi ve her zamanki tipik davranışlarının tam tersini yapmaya başlamasıydı. İronik olarak, her şeyin tam tersini yapınca güzel bir kız arkadaş ve Yankess’te bir iş edinmişti. Her şeyin tersini yapmak efendi erkek sendromuna bir cevap olmasa da, bazı şeylerin tersini yapmak cevap olabilir.

Son birkaç yıldır “bir şeyleri farklı yaparak” bu kitaptaki prensipleri uygulamalarını izledim. Bu erkekler kendilerini kızgın, umutsuz, yardımsız efendi erkeklerden cazibeli, güçlü ve mutlu bireylere çevirdiler.

Seinfield dizisindeki George gibi, efendi erkekler değişiklik yapmaya karar verdiklerinde, ilginç şeyler olmaya başlar. Bu erkeklerin şunları yaptığına şahit oldum:
  1. Kendilerini olduğu gibi kabul etmek
  2. Hatalarını değerli öğrenme araçları olarak kullanmak
  3. Diğerlerinden onay aramayı bırakmak
  4. Sevgi dolu ve samimi ilişkileri yaşayabilmek
  5. İhtiyaçlarını öncelik yapmak
  6. İhtiyaçlarını karşılamada onlara yardım etmeye gönüllü insanları bulabilmek
  7. Makul bir şekilde, karşılık beklemeden vermek
  8. Korkularıyla yüzleşmek
  9. Bütünlük ve dürüstlük geliştirmek
  10. Sınırlar koymak
  11. Erkeklerle anlamlı ilişkiler inşa etmek
  12. Kadınlarla daha sağlıklı ve tatminkâr ilişkiler gerçekleştirmek
  13. Duygularını deneyimlemek ve ifade etmek
  14. Problemlerle direkt olarak mücadele etmek
  15. Samimi ve tatmin edici cinsel ilişkiler geliştirmek
  16. Hayatın karmaşıklığını içinde huzur bulmak
  17. Yardım istemek


Efendi erkekleri her şeyi kendileri yapmalarını gerektiğine inanır. Yardım istemekte zorluk yaşarlar ve kusurlarını, zayıflık işaretlerini saklamaya çalışırlar. Efendi erkek sendromundan kurtulmak bu davranış şeklini tersine çevirmeyi içerir.

Efendi erkek sendromundan kurtulmak kendini açmaya ve güvenilir insanlardan destek almaya bağlıdır. Bu temeldir, o yüzden efendi erkek sendromundan kurtulmak isteyen bir insan süreçte onlara yardım edecek güvenilir insanlar bulmalıdır.

Ben efendi erkekleri, sürece bir terapist, terapist grubuyla başlamaya cesaretlendiriyorum, 12 adım grubu, bir dini lider ya da yakın bir arkadaş ile. Efendi erkekler kadın onayı aramaya eğilimli olduğundan beri, ben şiddetli bir şekilde bu sürece erkeklerle başlamaları adına onları cesaretlendiriyorum. Bazı erkeklere “güvenilir erkek” lafı tezat gibi görünebilir, ama ben gene de şiddetle tavsiye ediyorum.

Ben birkaç yıldır erkekle-terapi gruplarına iyileşmeleri için liderlik ediyorum. Efendi erkek sendromundan kurtulmaları adına en göze çarpan şey 12- adım gruplarında ve terapi gruplarında ortaya çıktı. Hatta bu grupların yardımı olmadan da efendi erkek sendromundan kurtulmanın mümkün olduğunu düşünüyorum, bu kurtulma adına kullandığım en etkili yöntem.

Özgür bırakan aktiviteler
Eğer şuana dek okuduklarında kendini ya da sevdiğin bir yakınını gördüysen, okumaya devam et. Bu kitap efendi erkek sendromunun negatif etkilerinden kurtulmaya yönelik pratik ve etkili yöntemler sunuyor. Bu program sayısız erkekte işe yaradı ve senin ya da sevdiklerin içinde işe yarayabilir.

Bu programı uygulamaya yardımcı olması için, kitap boyunca sayıca fazla özgür bırakıcı aktiviteler sundum.

Bu özgür bırakıcı aktiviteler efendi erkek sendromundan kurtulmak için gerekli paradigma değişimini yaratmaya hizmet eder. Efendi erkek sadece paradigmalarının nereden geldiğini anlamakla kalmaz, onları daha doğru ve güncel olanlarla değiştirmeye yardım eder. Bu görevler aynı zamanda efendi erkeklerin onları işleri farklı şekilde yapmaya yönlendirerek kurtarır.

Özgür bırakıcı aktivite 1
Efendi erkek sendromundan kurtulmak için sana destek sağlayabilecek üç insanı ya da grubu yaz.

Eğer aklına kimse gelmiyorsa, telefonunun rehberine bak. Üç tane ismi belirle ve bu bölümü bitirince onları ara. Eğer çalışanlar için yardım programına sahip bir şirkette çalışıyorsan bu diğer bir kaynaktır. Eğer terapi ya da destek grubu olan birini tanıyorsan bilgi için ona danışabilirsin. Ya da internette 12-adım ya da destek gruplarını aratabilirsin.

Uyarı
Bu kitapta sunulan prensipleri uygulamaya karar vermeden önce, seni ilk olarak iki şey hakkında uyarmalıyım. İlki, No More Mr Nice Guy kitabında sunulan kurtarma programı sadece birkaç güzel fikir içermez. Efendi erkeğin inandığı, sevilmek için yapacakları, ihtiyaçlarının karşılanması ve dünyasını sakin tutması adına her şeye karşı bir meydan okumadır.

Efendi erkek sendromundan kurtulma aktiviteleri bakış açısı ve davranışlarda radikal değişimleri içerir. Bunları yarım bir şekilde yapmak sadece gereksiz acı yaratır.

İkinci olarak, efendi erkek sendromundan kurtulma aktiviteleri kişisel ilişkilerine önemli bir etki yapacaktır. Eğer şuan bir ilişki içindeysen, partnerinden bu kitabı seninle okumasını iste. No More Mr Nice Guy kitabındaki bu kurtarma programı seni ve yakınlarını önemli derecede etkileyecektir. Pozitif değişiklikler yapmak için partnerin sana destek olabileceği gibi, bu ilk başta onu korkutabilir de. Bu kitabı beraber okumanız bu değişimi yaratmada kolaylık sağlayabilir.

Bu uyarı bir yana, şuana kadar okudukların mantıklı geldiyse, okumaya devam et. Sıradaki bölüm efendi erkek sendromundan kurtulmana, aşkta ve hayatta istediğini almaya yönelik bilgiler içeriyor.

Özgür bırakıcı aktivite 2
Bir insanın kendi hakkındaki bazı şeyleri elemesi ve zorlayıcı bir sebep olmaksızın başka bir şey olmaya çalışması neden mantıklıdır? İnsanlar neden oldukları kişiyi değiştirmek ister? Biraz zaman ayır ve bunları düşün. Bu senin ya da tanıdığın bir başkasının yaptığı bir şey mi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]






Dostu da Severim Düşmanı da...
Çünkü Dost Gücümü, Düşman ise Ödevimi Gösterir…!
NoName isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
efendi, erkeğin, olduğu, paradigmalar, sahip


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

(View-All Bu konuyu daha önce 0 kişi okudu. Liste Aşağıdadır
Görüntülenecek isim yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Bilgilendirme

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Bilgileri

Forum Sahibi: KIRIK

Forum Manager: SaRe

Graphic Designer: Müptela

İnfo@forumkolik.net

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 -
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:18.

FORUMKOLIK.NET ® © JRodix.Com Sunucularında Barınmaktadır.

Çekici Yalın Üretim kök hücreli saç ekimi Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat evden eve nakliyat iptv forum