Forumkolik.Net Sohbet Odaları Mobil Sohbet Odaları



fennomedia Sohbet Odaları Sohbet Odaları Sesli Sohbet Görüntülü

Sponsor Sunucu SohbetCok.NET

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Konu : Kanser riskini yüzde 21 artırıyor! Uzmanı uyardı.  
Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2024, 14:59   #1
Standart Kanser riskini yüzde 21 artırıyor! Uzmanı uyardı.

Kanser riskini yüzde 21 artırıyor! Uzmanı uyardı.

Kanser riskini yüzde 21 artırıyor! Uzmanı uyardı.

Kanser günümüzde giderek daha sık görülüyor. Bu nedenle kansere neden olan etkenler ve korunma yolları hakkında bilinçlenmek büyük önem taşıyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre dövme yaptırmak ise kanser riskini yüzde 21 artırıyor. Konu hakkında konuşan Prof. Dr. Uğur Coşkun, dövmenin büyüklüğünün ise bir öneminin olmadığını söyledi.



Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun, kalıcı dövme tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle genç yaşlarda yaygın olarak yapıldığına dikkat çekerek, " Dövmelerin uzun süreli etkilerine yönelik yeterli araştırma ve bilgi bulunmamakta. Dün bu konuda Clinical Medicine dergisinde önemli bir çalışma yayınlandı.

Lund üniversitesinde Nielsen ve arkadaşları tarafından yapılan bu çalışmaya yaklaşık 11 bin kişi dahil edildi. Lenfoması olanlarda dövme yüzdesi yüzde 21 iken, lenfoma tanısı olmayanlarda bu oran yüzde 18 olarak bulundu. Sonuçta dövme yaptırmanın lenfoma riskini yüzde 21 oranında artırdığı tespit edildi. Bu çalışmada dövmenin büyüklüğü ile lenfoma arasında bir ilişki bulunmadı" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Uğur Coşkun şunları kaydetti:"Dövmenin hangi mekanizma ile lenfoma riskini artırdığına dair net bir veri yok Fakat cilde enjekte edilen dövme mürekkebinin düşük dereceli inflmasyonu uyaracağı ve bu şekilde lenf kanserine yol açabileceği düşünülüyor. Vücuda enjekte edilen mürekkep sonuçta yabancı bir madde ve immün sistemi harekete geçiriyor. Bu mürekkebin büyük bir kısmıda deriden lenf nodlarına taşınıyor. Bu şekilde lenfoma ile bir ilişkisi olabilir diye düşünülebilir.
"KAN HÜCRELERİNDE BOZUKLUK KANSIZLIK SEBEBİ"

Bu konuda net bir şey söyleyebilmek için daha büyük araştırmalara ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Dövme ile lenfoma ve diğer kanserler arasında ilişkiyi büyük çalışmalarla araştırmak gerekiyor."


KAYNAK: INTERNET HABER





Dostu da Severim Düşmanı da...
Çünkü Dost Gücümü, Düşman ise Ödevimi Gösterir…!
NoName isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
artırıyor, kanser, riskini, uyardı, uzmanı, yüzde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

(View-All Bu konuyu daha önce 0 kişi okudu. Liste Aşağıdadır
Görüntülenecek isim yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Bilgilendirme

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Bilgileri

Forum Sahibi: KIRIK

Forum Manager: SaRe

Graphic Designer: Müptela

İnfo@forumkolik.net

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 -
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:33.

FORUMKOLIK.NET ® © JRodix.Com Sunucularında Barınmaktadır.

Çekici Yalın Üretim kök hücreli saç ekimi Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat evden eve nakliyat iptv forum