Forumkolik.Net Sohbet Odaları Mobil Sohbet Odaları



fennomedia Sohbet Odaları Sohbet Odaları Sesli Sohbet Görüntülü

Sponsor Sunucu SohbetCok.NET

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Konu : Veri Stokçusu Zuckerberg 'in Sansür Karnesi  
Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2021, 11:37   #1
Standart Veri Stokçusu Zuckerberg 'in Sansür Karnesi

Veri Stokçusu Zuckerberg 'in Sansür Karnesi

Facebook, aşırılık yanlısı olarak nitelediği önemli şahsiyetleri herhangi bir şikayet olmaksızın sansürlemeye başladı. Bu çokuluslu şirket artık hükümetlerin en güçlülerinden bile daha güçlüdür.


[IMG][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][/IMG]


Mark Zuckerberg’in şirketi Facebook, hükümetlere sansür uygulama konusunda deneyim sahibidir. Aralık 2020’de Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali’deki Fransız ordusuyla bağlantılı ve Ocak 2021’de ABD’nin görevi başındaki başkanının hesaplarını kapattıktan sonra, şimdi de Uganda cumhurbaşkanının ekibinin hesaplarını kapattı.

Rakibi Bobi Wine’in işini kolaylaştıran karar, Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni’nin yarıştığı Uganda cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birkaç gün önce alındı.

Atılan bu adım, çok uluslu şirket ve Atlantic Council arasında « dezenformasyon ve yabancı müdahaleleri izleyerek, yurttaşların ve sivil toplumun eğitimine katkıda bulunarak Facebook’un dünya çapındaki seçimlerde doğru kullanılmasını teşvik etmek için » imzalanan ortaklığın bir uygulamasıdır.

2011’de Facebook, İsrail’in talebi üzerine, Filistin topraklarında ayaklanma çağrısı yapan hesapları sansürlemişti .

Yine 2011’de Başkan Obama’nın Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Facebook’un Mısır, Tunus ve Libya’daki « Arap Baharı »nın rejim değişikliklerinde oynadığı rolü açıkça övdü.

2013 yılında Edward Snowden, Facebook’un National Security Agency’nin (NSA) tüm müşterilerinin kişisel verilerine erişmesine izin verdiğini ifşa etti.

2015 yılında Facebook, Hizbullah ve Suriye Arap Cumhuriyeti’ni « terör örgütü » ilan etti. Al-Mayadeen (o zamanlar Arap dünyasında en çok izlenen haber televizyonu), Sama ve Dunia (Suriye’deki iki devlet televizyon kanalı) ve İkhbariya (Suriye özel televizyon kanalı) dahil olmak üzere birkaç televizyon kanalının hesaplarını kapattı. Eş zamanlı olarak cihatçıların hizmetine sunduğu eğitmenleri vardır .

2017’de Great Game India’nın (Hindistan) genel yayın yönetmeni Shelley Kasli, Facebook’un Narendra Modi’yi başbakan seçtirene kadar Hindistan’daki bilgileri nasıl manipüle ettiğini ortaya koydu

2017’de Mark Zuckerberg, Başkan Donald Trump’ın Russiagate sırasında görevden alınması halinde kendisini Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı olarak atanmasını sağlamayı düşünmüştü. Sonra da Mike Pence’i istifaya zorlayarak başkan olmayı . Barack Obama’nın eski seçim kampanyası yöneticisi etrafında bir iletişim ekibi kurmuştu. Kongre komiteleri önünde zorluklarla karşılaşınca başka bir strateji tercih etti.

2018’de Facebook, Arjantin, Bolivya, Küba, Ekvador, Uruguay ve Venezüella’yı bir araya getiren hükümetler arası televizyon kanalı TeleSur’u yasakladı.

Uluslararası alanda, Facebook’un halkla ilişkiler müdürü Liberal Demokrat Nick Clegg’dir. İngiltere Başbakanı David Cameron’un yardımcısıydı.

Facebook, Afrika kıtasını çevreleyen 2Africa denizaltı kablo projesi ile Afrika’da sömürgeci siyasete de katkıda bulunmaktadır. Bu ağ, kıta genelinde başlıca limanları birbirine bağlayacak ama iç bölgelere girmeyecektir


ALINTIDIR: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pretorya isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
karnesi, sansür, stokçusu, veri, zuckerberg


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

(View-All Bu konuyu daha önce 0 kişi okudu. Liste Aşağıdadır
Görüntülenecek isim yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Bilgilendirme

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Bilgileri

Forum Sahibi: KIRIK

Forum Manager: SaRe

Graphic Designer: Müptela

İnfo@forumkolik.net

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 -
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:12.

FORUMKOLIK.NET ® © JRodix.Com Sunucularında Barınmaktadır.

Çekici Yalın Üretim kök hücreli saç ekimi Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat evden eve nakliyat iptv forum