Forumkolik.Net Sohbet Odaları Mobil Sohbet Odaları



fennomedia Sohbet Odaları Sohbet Odaları Sesli Sohbet Görüntülü

Sponsor Sunucu SohbetCok.NET

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Konu : Türkiye'de Rafting Ne Zaman ve Nerelerde Yapılır?  
Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2020, 02:07   #1
Standart Türkiye'de Rafting Ne Zaman ve Nerelerde Yapılır?

Türkiye'de Rafting Ne Zaman ve Nerelerde Yapılır?

Rafting Ne Zaman Yapılır?


Rafting dönemi, erken ilkbaharda başlar ve sonbaharın ortasına kadar sürer. Rafting şirketleri baraj salınımları dönemlerini takip ettikleri gibi kış aylarında yağan karların erirken ortaya çıkardıkları büyük akıntıların da dinmesini bekler. Aksi takdirde nehirler çok yükselip çok hızlı akabilir ve sporcular için aşırı risk ve tehlike yaratabilir.


Türkiye’de Rafting Sporu Nerede Yapılır?


Türkiye coğrafi koşulları nedeniyle her yöresinde birbirinden güzel akarsulara ev sahipliği yapar ve bu özelliği sayesinde rafting için dünyada da en çok ziyaret edilen ülkelerden biridir. Türkiye’de rafting yapılacak yerler saymakla bitmez; Karadeniz’in köpüren nehirlerinden, Antalya Köprülü Kanyon rafting bölgesindeki Manavgat’a kadar en iyi rafting rotalarını Türkiye’de bulabilirsiniz.

Antalya

Doğasıyla göz dolduran Antalya, pek çok beldesinde her türlü doğa sporu için gerekli atmosferi sunar. Antalya’da bir beldede tatil yapmayı düşünüyorsanız rafting için pek çok seçenekle karşılaşabilirsiniz. Antalya kanyon rafting severler için harika bir yerdir; burada düzenlenen Köprülü Kanyon rafting turuna ya da diğer günübirlik rafting turlarına katılabilir ve profesyonel eğitmenlerden ders alabilirsiniz.

Manavgat Rafting - Köprülü Kanyon Rafting

Manavgat Türkiye’de rafting denilince ilk akla gelen yerlerden biridir. Manavgat’ta bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı her yıl binlerce rafting tutkununu ağırlar. Kanyonun içinden, Toroslardan doğup Akdeniz’e dökülen Köprüçay Nehri geçer ve yeni başlayanlar, amatörler ya da macera arayanlar için harika rafting rotalarına sahiptir. Manavgat’a konforlu bir ulaşım için 64 km uzaklığında konumlanan Antalya Havalimanı’nı tercih edebilirsin.

Beşkonak Rafting


Köprülü Kanyon Milli Parkı içinde bir mevki olan Beşkonak, pek çok rafting kursu ve turu düzenleyen firmaya ev sahipliği yapar. Köprüçay üzerindeki önemli rafting başlangıç noktalarından biridir. Bölgeye, Antalya Havalimanı’ndan hareket eden özel araçlarla ya da toplu taşımayla rahatlıkla ulaşılabilir.

Muğla Rafting

Muğla Türkiye’nin en çok turist çeken illerinden biridir ve tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer alır. Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Fethiye, ekstrem su sporu tutkunlarının en çok tercih ettiği rotalar arasındadır. Fethiye’nin yanı sıra Dalyan ve Köyceğiz’de raftinge elverişli bir yapıya sahiptir.

Fethiye Rafting - Dalaman Rafting

Adrenalin dolu bir yaz tatili için Fethiye Ölüdeniz’de Dalaman Çayı üzerinde rafting yapabilirsiniz. White water rafting için mükemmel bir spot olan Dalaman Çayı’nı Mayıs-Kasım ayları arasında ziyaret ederek müthiş doğasıyla iç içe bir maceraya atılabilirsiniz. Zorluk derecelerinde iki ayrı etaba sahip olan Dalaman Çayı, bu özelliğiyle hem amatörlere hem de profesyonellere hitap eder. Dalaman Çayı’nın üst etabı (rafting zorluk derecesi 3) profesyonellere, alt bölümünde kalan diğer etabı (rafting zorluk derecesi 1 ve 2) ise amatörlere uygundur. Çocukları için ise rafting zorluk derecesi 1 olan bölgeler önerilir.

Saklıkent Rafting

Antalya Muğla sınırında yer alan Saklıkent Kanyonu’nun içinden geçen Karaçay, Türkiye’de rafting için tercih edilen bir diğer popüler rotadır. Fethiye tatiliniz sırasında burada eğlence dolu bir gün yaşayabilirsiniz. Karaçay’ın rafting parkuru çok uzun değildir ve amatörlerin öğrenebileceği kolaylıkta bir rotadır. 5 ile 50 yaş aralığında herkes rafting turlarına katılabilir. Saklıkent’e Dalaman Havalimanı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Karadeniz Rafting

Yemyeşil doğasıyla insanı kendine hayran bıraktıran Karadeniz, rafting severler için de bir cennettir.

Rize Rafting - Ayder Rafting

Karadeniz rafting için uygun şartları Rize ilinde sunar. Kaçkar Dağları’na paralel Karadeniz kıyılarında bulunan yemyeşil bir il olan Rize, dağların tepesinde doğup Karadeniz’e dökülen Fırtına Deresi’yle rafting alanında ünlüdür. Rafting Karadeniz’de diğer rafting noktalarına göre bir başkadır. 57 km uzunluğa sahip olan Fırtına Deresi, Kaçkar Dağları’ndan doğarak Karadeniz’e dökülür. Rize’nin Çamlıhemşin yöresinde bulunan derenin rafting parkuru Çamlıhemşin’den başlar. Fırtına Deresi rafting yaş sınır olan bir bölgedir. Zorluk derecesi yüksek olan dere üzerindeki amatör parkurlarda rafting yapabilmek için 14 yaşından büyük olmak gerekir.

İstanbul Rafting

İstanbul rafting için fazla seçenek sunmamasına rağmen hemen yakınındaki Düzce Melen Çayı rafting için uygun şartlar bulunur. İstanbul rafting turları konaklamalı olarak da gerçekleştirilir.

Düzce Rafting - Melen Çayı Rafting

Düzce’nin doğal güzelliği Melen Çayı, rafting öğrenmek isteyen amatörler için debisi oldukça uygun bir akarsudur ve son derece güvenli bir noktadır. Dokuzdeğirmen Köyü’nden başlayan 12 km’lik bir parkura sahiptir. Düzce Melen rafting için yükselen bir değer olarak karşımıza çıkar.

Cumayeri Rafting

Melen Çayı üzerindeki bir başka mevki olan Cumayeri yöresinde düzenlenen rafting turlarına katılabilirsiniz.




Alıntı : flypgs.com





UçuRumu SevenLeRin KanatLaRı oLmaLı...

Tujh Mein Rab Dikhta Hai













KıRıK isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
nerelerde, rafting, türkiyede, yapılır, zaman


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

(View-All Bu konuyu daha önce 0 kişi okudu. Liste Aşağıdadır
Görüntülenecek isim yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Bilgilendirme

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Bilgileri

Forum Sahibi: KIRIK

Forum Manager: SaRe

Graphic Designer: Müptela

İnfo@forumkolik.net

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 -
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:29.

FORUMKOLIK.NET ® © JRodix.Com Sunucularında Barınmaktadır.

Çekici Yalın Üretim kök hücreli saç ekimi Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat evden eve nakliyat iptv forum